agriturismo's,vakantiewoningen,b&b, villa's in Italië
ITATOS480010
ITATOS480010
Toscana > Cortona
  vanaf
€ 525/week
ITAVEN250007
ITAVEN250007
Veneto > Bastia di Rovolon
  vanaf
€ 1.100/week
ITATOS570008
ITATOS570008
Toscana > Poggibonsi
  vanaf
€ 599/week
ITATOS480010
Vijf elegante vakantiewoningen omringd door een mooie tuin met cipressen en olijfbomen. Gelegen in de groene vallei van de Valdichiana in de buurt van het Etruskische stadje Cortona. Op aanvraa...
ITAVEN250007
Zeer ruime en luxueuze villa van absoluut topniveau. Je beschikt over je eigen tuin, een privézwembad met poolhouse en zelfs een huishoudhulp. Tal van ontspanningsfaciliteiten met onder meer ee...
ITATOS570008
Bijzondere borgo met in totaal negen woningen en met een ruim aanbod aan faciliteiten. Centraal gelegen tussen de bekende Toscaanse kunststeden Florence en Siena. Eigen restaurant en gezellige ...
Skip Navigation Links

Vind uw vakantiewoningRegio:

Huistype:

Slaapkamers:

Badkamers:

zwembad
huisdier
internet


Emilia-RomagnaEmilia-Romagna heeft als toeristische regio een minder bekend klinkende naam dan zuiderbuur Toscane. Eigenlijk is dit onterecht, want de regio heeft heel veel te bieden op cultureel, recreatief en gastronomisch vlak. De kuststreek is een populaire bestemming voor jongeren en families. Steden zoals Bologna en Ferrara hebben dan weer een rijke cultuurgeschiedenis. Ook op gastronomisch vlak speelt Emilia-Romagna een belangrijke rol als thuishaven van onder meer de parmaham, balsamico di Modena en Parmezaanse kaas.


Ravenna
Ravenna ligt in het oosten van Emilia-Romagna dicht bij de kust. De stad is op cultureel en historisch vlak van grote waarde. Vooral de mozaïeken in de vroegchristelijke bouwwerken, zijn heel bekend en bijzonder. Ze dateren vooral uit de 5de en 6de eeuw na Christus, een tijd dat Ravenna een belangrijke stad was. De acht UNESCO werelderfgoed sites in de stad, waaronder de basiliek San Vitale en het Mausoleo di Galla Placidia, bevestigen deze belangrijkheid.

Bologna
De universiteitsstad Bologna is de hoofdstad van de Emilia-Romagna. Het kan zich de stad noemen met de oudste universiteit van Europa en de 3de oudste universiteit ter wereld. In 2000 was Bologna ook de culturele hoofdstad van Europa. De stad heeft een typische oude-stad-structuur met een goed bewaard historisch centrum met bakstenen paleizen en pleinen. Typisch voor Bologna zijn de twee torens van Asinelli en Garisenda, voorbeelden van torens waarmee de stad omstreeks de 12de eeuw vol heeft gestaan.

Lidi di Comacchio
De Lidi di Comacchio zijn zeven badplaatsen aan de Adriatische kust met een familiaal karakter. Elke badplaats heeft haar eigen karakter, maar allen hebben ze een breed zandstrand. De zeven plaatsen zijn: Lido di Volano, Lido delle Nazioni, Lido di Pomposa, Lido degli Scacchi, Porto Garibaldi, Lido degli Estensi en Lido di Spina. Deze badplaatsen zijn wat rustiger dan het drukke Rimini en daarom uitermate geschikt voor een familievakantie.

Parma
Parma staat natuurlijk vooral bekend omwille van haar voedingsindustrie met de Parmezaanse kaas en de Parmaham als blikvangers. Hier stopt het echter niet. In de binnenstad van Parma is het verrassend gezellig vertoeven. Met het enorme Parco Ducale geeft Parma een aangename en groene indruk aan de bezoeker. Uniek en niet te missen in Parma is het gerestaureerde Farnese theater dat volledig in hout werd geconstrueerd.

Modena
Liefhebbers van auto’s zullen Modena zeker kennen als thuishaven van Ferrari. In de buurt van Modena kan je in Maranello het Ferrari museum bezoeken die naast de Ferrari fabriek ligt. Ook het Casa Enzo Ferrari, gelegen in het centrum van Modena, loont de moeite. In het historisch gedeelte vormen de Piazza Grande met de kathedraal het centrum van de stad. Modena staat ook bekend voor de balsamico die in de streek wordt geproduceerd en een degustatie bij een Acetaia is een leuk alternatief.

Rimini
De badplaatsen in Emilia-Romagna zijn populair bij de toeristen. Vele discotheken en bars, brede zandstranden met een helblauwe zee en een drukke, levendige boulevard maken van Rimini het ideale vakantieoord voor jongeren. Ook de andere badsteden in de buurt, zoals Cattolica en Riccione, hebben een gelijkaardig aanbod van zandstranden en eetgelegenheden.

Ferrara
Ferrara is een verrassende renaissance stad in het noorden van Emilia-Romagna. De stad staat samen met de Podelta op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. De stadsmuren van Ferrara zijn samen met die van Lucca de best bewaarde renaissance muren van Italië en kunnen met de fiets verkend worden. Opvallendste gebouw van Ferrara is het imposante Castello Estense pal in het centrum van de stad. Andere hoogtepunten van Ferrara zijn de kathedraal en het Palazzo dei Diamanti.


Luchthavens in Emilia-Romagna
Bologna
Rimini
No Images found.
vakantiehuizen, vakantiewoningen, Italië, Italia, vakantie, villa, regio