agriturismo's,vakantiewoningen,b&b, villa's in Italië
ITATOS480010
ITATOS480010
Toscana > Cortona
  vanaf
€ 525/week
ITAVEN250007
ITAVEN250007
Veneto > Bastia di Rovolon
  vanaf
€ 1.100/week
ITATOS570008
ITATOS570008
Toscana > Poggibonsi
  vanaf
€ 599/week
ITATOS480010
Vijf elegante vakantiewoningen omringd door een mooie tuin met cipressen en olijfbomen. Gelegen in de groene vallei van de Valdichiana in de buurt van het Etruskische stadje Cortona. Op aanvraa...
ITAVEN250007
Zeer ruime en luxueuze villa van absoluut topniveau. Je beschikt over je eigen tuin, een privézwembad met poolhouse en zelfs een huishoudhulp. Tal van ontspanningsfaciliteiten met onder meer ee...
ITATOS570008
Bijzondere borgo met in totaal negen woningen en met een ruim aanbod aan faciliteiten. Centraal gelegen tussen de bekende Toscaanse kunststeden Florence en Siena. Eigen restaurant en gezellige ...
Skip Navigation LinksHome : Abruzzo

Vind uw vakantiewoningRegio:

Huistype:

Slaapkamers:

Badkamers:

zwembad
huisdier
internet


Abruzzo

 

Abruzzo is één van de mooiste en meest ongerepte regio's van Italië. In dit dunbevolkte gebied leeft slechts 3% van de Italianen. In het westen vind je de bergen van de Apennijnen en het oosten wordt begrensd door de Adriatische kust.

 

Groene, glooiende heuvels

Het Parco Nazionale d'Abruzzo is de trots van de regio. Maar liefst 30% van het gebied is beschermd natuurgebied. En terecht, het park bestaat uit enorme uitgestrekte wouden en is rijk aan een unieke flora en fauna. Het gebied is het best toegankelijk vanuit het dorp Pescasséroli via de Sangro-vallei; een gebied met beboste hellingen, uitgestrekte wouden, hoge bergtoppen, meren en rivieren dat een laatste toevluchtsoord biedt aan het Italiaanse ras van de marsicano, de bruine beer. Als je goed oplet, tref je hier sporen aan van deze beer zoals omgewoelde stenen.

 

Het hoogste punt van Italië buiten de Alpen

De hoofdstad L'Aquila ligt aan de voet van de Gran Sasso (grote rots), het hoogste punt van het Italiaanse vasteland buiten de Alpen. Het gebied van de Gran Sasso biedt talloze gemarkeerde wandelpaden en de beste skipistes van Midden-Italië en als gevolg daarvan de meest geavanceerde en uitgebreide faciliteiten. In L'Aquila vind je enkele schitterende monumenten uit de Middeleeuwen en de Renaissance.

 

Saffraan

Naast toerisme zijn de belangrijkste bronnen van inkomsten te vinden in de landbouw en voedingsmiddelenindustrie. Belangrijk is het kweken van saffraan, ook wel het 'goud van Abruzzo' genoemd. Het gaat hierbij om de stuifmeelstempeltjes van de saffraankrokus die gebruikt worden als basis voor een aantal traditionele gerechten die vanwege smaak en kleur niet zonder saffraan kunnen. Geen risotto milanese zonder saffraan en ook de Spaanse paella of de Franse bouillabaisse kunnen niet zonder. De saffraankrokus wordt gekweekt op de Navelli-vlakte vlakbij de hoofdstad L'Aquila. In oktober worden ze met de hand geoogst wat ook de hoge prijs verklaart. Twee weken voor de oogst staan de krokussen in bloei. Dit zorgt voor een geweldige paarse gloed over de hele vlakte.

De regione staat ook bekend om de productie van pastaproducten van hoge kwaliteit . De pasta secca dankt haar kwaliteit onder andere aan het zuivere bronwater dat gebruikt wordt bij de bereiding. Samen met de beste kwaliteit tarwegries zorgt de traditionele bereiding voor een optimaal resultaat.

 

Abruzzo is een bijzondere en nagenoeg onaangetaste regio waar je, naast een overweldigende natuur en onverwachte cultuur, stadjes aantreft die erin geslaagd zijn aan de voortschrijdende vooruitgang te ontkomen.

vakantiehuizen, vakantiewoningen, Italië, Italia, vakantie, villa, regio